Thuis

Vervolgens bespreken we waar uw dierbare mag verblijven. Dit kan thuis zijn in uw vertrouwde omgeving.  Het voordeel is dat u en andere naasten de mogelijkheid hebben dag en nacht bij hem of haar te zijn.

Het biedt de mogelijkheid rondom uw overleden dierbare ‘gewoon’ te leven, praten, herinneringen te delen, te huilen en ja, ook te lachen.  Het kan hierdoor ook gewoner worden om iemand dood te zien en langzaam te zien veranderen. Voor jongere kinderen en kleinkinderen is dat ook heel waardevol.

Uw overleden dierbare kan op bed worden opgebaard of we kunnen een bed-situatie creëren. Natuurlijk kan er ook in een uitvaartkist worden opgebaard. Bij een thuis-opbaring dient het lichaam gekoeld te worden of op een andere wijze ‘goed’ gehouden te worden. Hiervoor kunnen we gebruik maken van een koeling maar ook thanatopraxie is mogelijk.

Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming. Het is een invasieve behandeling. Er wordt een conserverende vloeistof in het lichaam gebracht wat het ontbindingsproces tijdelijk tegengaat. Koeling van het lichaam is dan ook niet meer nodig. Ook de leefomgeving kan op aangename temperatuur blijven. Het lichaam van de overledene ziet er natuurlijker uit en voelt niet zo koud en stijf aan. Eventuele verkleuringen van de huid zullen vervagen door de behandeling. Een gecertificeerd en geregistreerd thanatopracteur voert deze behandeling uit. Indien gewenst vertel ik u meer over de mogelijkheden.

Call Now Buttonbel mij